Informatie

Om lid te kunnen worden van onze vereniging moet u in het bezit zijn van een geldig EHBO diploma. Hebt u nog geen EHBO diploma, dan kunt u bij ons hiervoor een cursus volgen. Onze instructeur geeft les volgens het Oranje Kruis boekje, 27e druk.

Tijdens deze cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde:

• Vijf belangrijke functies
  • Verplaatsen over korte afstand
  • De drie vitale functies
  • Oorzaken van stoornissen in de vitale functies
  • Het benaderings protocol
  • Omgaan met emoties
  • Letsels en ziekten die stoornissen van het bewustzijn en van de ademhaling kunnen veroorzaken
  • Uitwendige wonden, verbandmiddelen, ernstige uitwendige bloedingen
  • Shock
  • Verstuiking en kneuzing
  • Ontwrichting en botbreuk
  • Brandwonden
  • Bevriezing
  • Vergiftigingen
  • Insectenbeten
  • Blaren

Verder wordt er uitgebreid aandacht besteed aan AED (automatische externe defibrilator) en het benaderingsprotocol daarvan.

De lessen worden gegeven door een erkend, gediplomeerd kader en worden ondersteund door gediplomeerde lotussen, die op professionele wijze een slachtoffer kunnen nabootsen.

Bent u in het bezit van het EHBO diploma dan zijn er jaarlijks herhalingsavonden (zie rooster) om dit diploma geldig te houden. Het diploma is 2 jaar geldig. Na die 2 jaar wordt er beslist of het diploma kan worden verlengd. De voorwaarden voor die 2 jaar zijn

• minimaal 2 x levensreddende handelingen verricht (op herhalingsavonden)
  • minimaal 2 x AED, reanimatie geoefend (op herhalingsavonden)
  • minimaal 2 evenementen lopen, slachtoffer spelen of aan een oefening deelnemen (of een geldige reden opgeven om hieraan niet deel te nemen)
  • minimaal 3 overige herhalingsavonden volgen per seizoen (dus 6 in 2 jaar)

Om uw aanwezigheid op een avond te registreren dient u ter plaatse de presentielijst in te vullen!

Kamer van Koophandel inschrijfnummer 40120806

Het IBAN nummer van de EHBO-vereniging Kootwijkerbroek is NL66 RABO 03055 08 806​

© 2018 EHBO-vereniging Kootwijkerbroek e.o. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel